Τετάρτη, 06 Μαϊος 2015 18:24

Πανελλήνιες διακρίσεις στο 7ο πρωτάθλημα Γουσού Κουνγκ-Φου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στις 5 και 6 Μαϊου 2007 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΓουΣου Κουνγκ Φου που φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Γυμναστήριο Περιστερίου "Ανδρέας Παπανδρέου". Στο πρωτάθλημα, έλαβαν μέρος σχολές παραδοσιακού και σύγχρονου Κινέζικου Κουνγκ Φου απ' όλη την Ελλάδα. Οι αγώνες επικεντρώθηκαν στην εκτέλεση φορμών (Ταολού) που αποκάλυπταν την ικανότητα των αγωνιζόμενων στις μαχητικές τεχνικές με ή χωρίς όπλα. Τα βασικά κριτήρια βαθμολόγησης ήταν το μαχητικό πνεύμα, η τεχνική, η φυσική κατάσταση και η ταχύτητα αλλά και η αρμονία στην κίνηση και η χορογραφία.

Από τον σύλλογό μας, 'Σύλλογος Ανάπτυξης Κινέζικου Κουνγκ Φου Ακτής Σαρωνικού', που εδρεύει στην οδό Βάκχου 2, στην Βάρη, με δάσκαλο τον Σιφού Κυριάκο Παναγόπουλο, μαθητή του Μάστερ Τανγκ Τουνγκ Γουινγκ, έλαβαν μέρος τέσσερις αθλητές κατακτόντας δύο χρυσά και δύο αργυρά μετάλλια. Οι διακεκριμένοι διαγωνιζόμενοι αθλητές, Λεωνίδας Παναγόπουλος (χρυσό), Ευγενία Παναγοπούλου (αργυρό), Αγγελική Πασπαλιάρη(χρυσό) και Ξενοφών Βάχος(αργυρό) έδειξαν τις ικανότητές τους στις τέχνες του στο Παραδοσιακό Κινέζικο Κουνγκ-Φου.

Το Κουνγκ Φού είναι μία τέχνη που μέσα από την πειθαρχημένη εξάσκηση του σώματος και του νου προσφέρει μακροζωία και ευεξία στον άνθρωπο και αποτελεί μία από τις καλύτερες διεξόδους από την σωματική και πνευματική καταπόνηση της σύγχρονης ζωής. Ο σύλλογος της Βάρης κρατάει το επίπεδο εκμάθησης σε πολύ υψηλά επίπεδα και αποτελεί μία όαση θετικής ενέργειας μέσα στην αρνητικότητα της καθημερινότητας. Προσκαλεί, λοιπόν, μικρούς και μεγάλους να έλθουν, να δουν και να μυηθούν στον σοφό, αρμονικό κόσμο του κινέζικού Κουνγκ Φου εξασκώντας την πειθαρχία, στον δρόμο μιας μακράς και υγιούς ζωής.

2              3             4

1             5

Διαβάστηκε 1875 φορές
Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας