Κυριάκος Παναγόπουλος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γεννήθηκε στο Λαδικό - αρχαίας Ολυμπίας. Άρχισε να εκπαιδεύεται στην πυγμαχία και στο Καράτε όταν ήταν έφηβος. biography1Βρήκε αυτό που έψαχνε το 1985 όταν συνάντησε τον Μάστερ Τανγκ Τουνγκ Γουΐνγκ ο οποίος είχε έρθει τη χρονιά εκείνη στην Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης της Ελληνικής κυβέρνησης στην Ομοσπονδία της Κίνας, να διδάξει το Κινέζικο Kung Fu στη χώρα μας. Από τότε τον ακολουθεί πάντα.

Στη διάρκεια αυτών των ετών έμαθε τις τέχνες του Γουΐνγκ Τσαν Κουνγκ Φου, του Χουνγκ Γκαρ, του Τάϊ Τσι, Πα Κουά Τσανγκ, Τσι Κουνγκ και τις θεραπευτικές τεχνικές εσωτερικής ενέργειας.

Το 1992 έγινε Δάσκαλος του Γουΐνγκ Τσαν Κουνγκ Φου και το 1995 άνοιξε την δική του σχολή.
Το 1997 προήχθηκε σε Δάσκαλος του Χουνγκ Γκαρ Κουνγκ Φου και του Τάϊ Τσι Τσουάν Γιανγκ στυλ.
Ακολουθώντας τον Δάσκαλό του, συνάντησε και μαθήτευσε προσωπικά στον Σι Σουκ Κουνγκ (τον θείο του Δασκάλου του στο Κουνγκ Φου), Γκραντ Μάστερ του Χουνγκ Γκαρ, τον Λαμ Τσαν Σινγκ.
Το 2002 η "TANG'S KUNG FU ASSOCIATION" τον προάγει σε Chief Instructor στην τέχνη του Wing Chun Kung Fu.

Συνεχίζοντας τις μελέτες του στο Κουγκ Φου, εκπαιδεύτηκε στην τέχνη του Τσεν Τάϊ Τσι Τσουάν με τον Δασκαλό του Μάστερ Τανγκ Τουνγκ Γουϊνγκ και τον Μάστερ Ying Ying, και στο Πα Κουά Τσανγκ με τον Δασκαλό του Μάστερ Τανγκ Τουνγκ Γουϊνγκ και τον Grand Master τις τέχνης Liu Jingru.Το 2003 προήχθηκε σε εκπαιδευτής σε αυτά τα δύο στυλ, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του και τις ικανότητες του στο Κουγνκ Φου.

Διδάσκει Γουΐνγκ Τσαν Κουνγκ Φου, Πα Κουά Τσανγκ, και σε πρωινά τμήματα Τσεν Τάϊ Τσι Τσουάν. Εκτός από τη διδασκαλία των μαθημάτων, προπονείται καθημερινά το μίνιμουμ 3-4 ώρες.

biography2Ο δάσκαλος του, Μάστερ Τανγκ Τουνγκ Γουϊνγκ, άρχισε την εξάσκηση του στο Κουνγκ Φου σε ηλικία 9 ετών, στο Χονγκ Κονγκ. Μελέτησε Γουϊνγκ Τσουν Κουνγκ Φου με τον Μάστερ Χο Καμ Μινγκ και τον Μάστερ Νγκ Τσαν οι οποίοι ήταν μαθητές του εκλιπόντος Γκραντ Μάστερ Γιπ Μαν. Εκτός του Γουϊνγκ Τσαν ο Μάστερ Τανγκ, μελέτησε επίσης Χουνγκ Γκαρ, Τσόι Μοκ Πάι και Τάι Τσι Τσουάν Γιανγκ και Τσεν στυλ, Πα Κουά Τσανγκ και Τανγκ Λανγκ (Praying Mantis).

Το 1984,0 Μάστερ Τανγκ ήρθε στην Ελλάδα και άρχισε να διδάσκει την τέχνη του στη χώρα μας, καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο Μάστερ Τανγκ είναι μέλος της "HONG KONG CHUNG WAH CHINESE MARTIAL ARTS ASSOCIATION", αρχηγός εκπαιδευτής της "HONG KONG CHOI MOK PAI KUNG FU ASSOCIATION" στην Ευρώπη και αρχηγός εκπαιδευτής της "CHINESE SHAOLIN KUNG FU ASSOCIATION" καθώς επίσης πρόεδρος της "TANG'S WING CHUN KUNG FU ASSOCIATION".

Διαβάστηκε 3283 φορές
Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας